glaszetter den haag

Glaszetter Den Haag gezocht? Dan hoeft u niet verder meer te zoeken want onze ervaren glaszetter is uw graag vakkundig van dienst. Professionele glaszetter Den Haag voor al uw glas op maat.

Ook bij glaszetten kan kwaliteit niet zonder persoonlijke aandacht. Daarom denken wij als  glaszetter Den Haag en schilders met u mee. Deskundigheid en vakmanschap zijn de elementen waarmee je je als schildersbedrijf onderscheidt.

Schildersbedrijf Michel is een eenmansbedrijf hij groeide snel en heeft sindsdien een uitstekende naam in Zuid-Holland. Zijn succes komt voort uit vakmanschap en betrouwbaarheid, waar veel mensen waarde aan hechten.

Michel is klantgericht gemotiveerd en flexibel.

Glaszetter Den Haag

Wij vervangen glas, en hebben veel ervaring met het vakkundige plaatsen van nieuw glas, maar ook van dubbelglas, voor elk typeglas kunt u bij ons terecht in de regio Den Haag en omstreken.

Glaszetten is een ervaren en secure bezigheid die u natuurlijk het liefst aan de specialist overlaat. De glaszetter Den Haag heeft al heel wat jaren ervaring binnen de glasbranche. Daardoor kunnen wij u altijd van een passend advies voorzien wanneer u op zoek bent naar nieuwe of vervangende beglazing.

Kennis op glasgebied

Wij hebben alle kennis op glasgebied van onder andere:

 • Nieuw glas
 • Veiligheidsglas
 • Enkel glas
 • Dubbel glas
 • Voorzetramen
 • HR+-glas
 • HR++-glas
 • Sierglas
 • Gehard glas
 • Nieuwe ruiten
 • Verschillende soorten glas

Onze glaszetters zijn u graag van dienst met al uw glasherstel.

Wij leveren alle soorten glas, grote voorraad aan glas, als u glas laat plaatsen laat het dan aan ons over.

glaszetter den haag
glaszetter den haag

Uiteraard kunnen wij nog vele andere glassoorten bieden. Neem eens contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende en gratis offerte.

Offerte glaszetter

OFFERTE AANVRAGEN

Isolatieglas van de glaszetter Den Haag

Tegenwoordig is isolatieglas geen overbodige luxe meer. De voordelen van dit glas zijn eindeloos:

 • Kostenbesparend
 • Milieubewust
 • Minder warmteverlies
 • Verkoeling in de zomer
 • Geluidswerend

Kies voor deze duurzame oplossing van isolatieglas en vraag Onderhoudsbedrijf Michel Muyres om meer informatie.

Glaszetter Den Haag nodig: ga naar Michel Muyres

Van nieuw glas tot gehard glas, voor alles op het gebied van glas.

Neem contact met ons op via het contactformulier, of vul gratis en vrijblijvende het offerteformulier in van de glaszetter Den Haag:

Dus ruit stuk? Vergeet dan niet de glaszetter in te schakelen!

CONTACT

Voor al uw glas de glaszetter Den Haag.

Wij zijn uw graag vakkundig van dienst.


Glaszetter: Wat is dat?

glaszetter den haagEen glaszetter is een vakman die alle werkzaamheden verricht die nodig zijn bij het plaatsen van glas in ramen en kozijnen. Het beglazen van gebouwen, en in nieuwbouw maar ook bij verbouw en renovatie.

Nieuwbouw glaszetter Den Haag

Bij nieuwbouw wordt het glas geplaatst voor dat de binnen afwerking start. Dat zijn die afwerkingen die gevoelig zijn voor vocht en het koude weer. Over het algemeen zijn de buitenkozijnen dan nog gemakkelijk bereikbaar, wanneer er om het te beglazen gebouw een bouwsteiger staat opgesteld. Bij gebouwen met meerdere verdiepingen wordt het glas via een bouwlift naar de juiste (steiger)verdieping gebracht.

Glaszetter

Glas kan de glaszetter van binnenuit als van buitenaf worden geplaatst, dat heet binnen- respectievelijk buitengelazing. In het eerste geval buitenbeglazing zijn de glassponningen aan de buitenzijde van het kozijn.

Binnenglas glas wordt geplaatst in kozijnen en deuren die zich binnen in het gebouw bevinden. Denk hierbij ook aan lichtopeningen naast of boven een binnendeur respectievelijk zij- en bovenlichten geheten.

Zowel binnen als buiten zijn verschillende glassoorten mogelijk

Vervanging van glas glaszetter Den Haag

Bij het vervangen van een ruit moet het oude glas eerst worden verwijderd. Lees Meer>>>>

Voor alles op het gebied van glas, gaat u naar de glaszetter Den Haag toe.

Glasservice, glashandel, glasschade, Glas in lood, Dubbelglas, Hardglazen ramen, Draadglas voor particulieren en bedrijven.

Dubbel glas inleiding

glaszetter den haag

Schematische weergave dubbelglas
1 = glas
2 = (lucht)spouw
3 = coating
4 = afdichting
5 = vocht absorberend materiaal
6 = afdichting

Bij enkelglas zal de vochtige warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen en als de temperatuur daalt tot onder het dauwpunt zal condensatie op de ruit optreden. Het glas geleidt de warmte door naar buiten.

Bij dubbelglas wordt de ruit dubbel uitgevoerd zodat een tussenruimte, spouw genoemd, ontstaat met daarin droge lucht of een inert gas.[1] Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven. De lucht in de tussenruimte – de spouw – moet zo droog mogelijk zijn, omdat anders condensatie zou optreden. Dit kan men merken aan een wazige schijn in de ruit of soms zelfs water beneden in de ruit.

Warmtetransport door de luchtlaag gebeurt door convectie (het circuleren van de lucht binnenin het dubbelglas) en straling. Door het gebruik van zwaardere (edel)gassen wordt de warmteoverdracht door convectie verminderd. Ook kan het glas drievoudig zijn uitgevoerd met twee luchtlagen (bij één dikke luchtlaag zou te veel circulatie van de lucht optreden).

Thermopane

De naam Thermopane wordt vaak gebruikt als synoniem voor isolerend dubbelglas. Het is echter een merknaam voor een speciaal type dubbelglas dat van 1948 tot 1993 geproduceerd werd door de firma Glaverbel.

Het bestond uit twee glasbladen die aan elkaar gesoldeerd waren met een strip lood met een luchtspouw van 6, 9, 12 of 15 mm breedte. De spouw tussen de glasbladen werd gevuld met een droge lucht en in latere instantie door er een buisje met droogmiddel (moleculairzeef) in te solderen.

Het product verdween van de markt omdat bij dit type dubbelglas géén HR-coating gebruikt kon worden. De fabrikant geeft op dat er in de loop der jaren 30 miljoen m2 van dit glas geleverd is.  Lees Meer>>>


Geschiedenis van glas

Hier onder nog een leuk stukje geschiedenis van glas.

glaszetter den haag

Romeins glas uit Pompeï (79 n Chr).

Glas komt in de natuur voor als lavaglas (obsidiaan) en werd in die vorm al in de steentijd gebruikt voor dezelfde toepassingen als vuursteen. De vroegste sporen van glasfabricage zijn te vinden in Egypte rond 1500 v Chr, waar glas als glazuur op aardewerk wordt aangetroffen. In de eerste eeuw voor Chr. is de glasblaastechniek ontwikkeld en werden glazen gebruiksvoorwerpen, die daarvoor uiterst schaars waren, meer algemeen.

Soorten glas

De bekendste vorm van glas, in gebruik voor ramen, flessen, (drink)glazen, vazen e.d. is een mengsel van silicaten. De belangrijkste grondstof daarvoor is kwarts of silica (SiO2) meestal gewonnen uit zand. Silica is een zuur oxide, dat met water kiezelzuur kan vormen.

glaszetter den haag

Kwartsglas (chemische structuur); het vierde zuurstofatoom ligt steeds boven het siliciumatoom.

Kwartsglas

In pure vorm kan van silica ook een glas gemaakt worden. Dit type glas is kwartsglas. In verhouding met andere soorten glas is kwartsglas moeilijk te bewerken en dus duurder. Het heeft een hoog en vrij abrupt smeltpunt, boven 1700 °C.

Kwartsglas wordt alleen voor speciale doeleinden toegepast, bijvoorbeeld in cuvetten die UV-licht doorlaten en voor ampullen die hoge temperaturen moeten kunnen doorstaan.

glaszetter den haag

Bergkristal (chemische structuur); het vierde zuurstofatoom ligt steeds boven het siliciumatoom.

Bergkristal

Net als kwartsglas bestaat bergkristal uit zuiver silica.

Commercieel glas

Wegens de hoge verwerkingstemperatuur en de bijhorende hoge verwerkingskosten, worden bij commerciële glassoorten verzachters toegevoegd zoals CaCO3 en Na2CO3. Deze gaan bij het smelten over in respectievelijk Ca O en Na2O onder vorming van kooldioxide. De vermindering van het aantal dwarsverbindingen maakt het glas zachter en vermindert de glastemperatuur.

Gewoon glas bestaat uit slechts 70% SiO2 en veel verzachter’s (10% Ca O, 15% Na2O) en wordt verwerkt op 700 °C. Wegens zijn samenstelling noemt men het ook natronkalkglas. Het heeft een hoge thermische uitzetting en is daardoor niet geschikt voor laboratoriumtoepassingen.

Daar wordt een glas met een bijzondere samenstelling (Pyrex) of het veel duurdere kwartsglas gebruikt. Die materialen zijn goed tegen snelle temperatuursveranderingen opgewassen.

Commercieel glas wordt in drie grote groepen verdeeld:

 • het vlakglas (ramen, autoruiten, spiegelglas, draadglas, …). Autoruiten, met name de voor- en achterruit, zijn gemaakt van gelaagd glas. Dit bestaat uit twee op elkaar geplakte ruiten met daartussen een laag  (P.V.B.).
 • het verpakkingsglas – ook hol glas genoemd – (flessen, (drink)glazen, vazen, gloeilampen, …)
 • het technisch glas (glasvezel, glaswol, …)

Voor het produceren van verpakkingsglas worden de volgende drie methodes gebruikt in glasfabrieken:

 • Blaas/blaasproductie
 • Pers/blaasproductie
 • Persproductie
  Lees Meer>>>

Glas is zo oud als de aarde zelf. De oervorm van glas is Obsidiaan, een donker sterk glanzend vulkanisch glas

Oudheid

Obsidiaan werd al in de prehistorie geslepen tot bijvoorbeeld pijlpunten of verwerkt in sieraden, maar ook de geschiedenis van door mensen gemaakt glas is zeer oud. Hoewel het niet precies bekend is, ligt de oorsprong van het glas in de oude culturen rond het Middellandse Zeegebied. Er zijn in het Midden Oosten geëmailleerde voorwerpen en sieraden gevonden van rond 5000 voor Chr. en in het oude Egypte werden rond 2000 voor Chr. al zalf-flesjes, vaasjes en sieraden, gemaakt. Dit glas ziet er heel anders uit, het is donker en niet doorschijnend.

Er zijn meerdere verhalen over de uitvinding van het glas, maar het lijkt een toevallige gebeurtenis te zijn geweest. Zo gaat het verhaal dat een blikseminslag in een soda- en kalkrijk zandgebied langs de Nijl, een brand met zeer hoge temperaturen veroorzaakte. Nadat de brand was uitgewoed ontdekte men dat het zand op de plaats van de brand was veranderd in een harde stof. Glas! Maar ook de Romeinen speculeerden al volop hoe in een ver verleden mensen op het idee waren gekomen om zand en soda te gaan mengen en te gaan verhitten. De Romeinse generaal en historicus Plinius beweerde dat rond 5000 voor Chr. een schip van Fenicische koopmannen geladen met o.a. sodabrokken, bij ruig weer in de buurt van Libanon op een strand vastliep. De schepelingen maakten op het strand een kampvuur van de sodabrokken die door de hitte van het vuur smolten en zich mengden met zand en kalk (schelpen) tot een glasachtige substantie.Bestaat het toeval?

Het eerste glas werd in elk geval in potten boven open vuur gemaakt uit sodarijk zand. Men gaf het product een bepaalde vorm door het boetseren van de gesmolten glasmassa. Later ging men gesloten oventjes bouwen en konden hogere temperaturen worden bereikt (± 1200 °C ) waardoor het glas vloeibaarder werd en ook beter verwerkt kon worden. Lees verder>>>

BRON PAGINA


Zie ook:

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.