Tips & tricks voor als je keuken wilt laten spuiten

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en je wilt je keuken opknappen? Of misschien wil je gewoon af van dat oude, verouderde keukenontwerp en een nieuw kleurtje geven aan je keuken? Hoe dan ook, het spuiten van je keuken is een mooie optie om je keuken te veranderen zonder de hele keuken te hoeven vervangen. Het is een snel en betaalbaar proces dat je keuken er nieuw uit laat zien. Maar voordat je de beslissing neemt om je keuken te laten spuiten, zijn er enkele stappen die je dient te nemen om er zeker van te zijn dat je de beste uitkomst krijgt. In deze blog delen wij vijf tips waarmee je rekening dient te houden bij het spuiten van je keuken.

Maak een keuze tussen DIY of professioneel laten spuiten van je keuken

Er zijn twee mogelijkheden bij het spuiten van je keuken. Ofwel kan je ervoor kiezen om de klus zelf te doen of je kunt een professioneel bedrijf inhuren om het voor je te laten doen. Het belangrijkste bij deze beslissing is waar de prioriteit ligt bij het opknappen van je keuken. Ben je iemand die graag zelf klust en creatieve projecten uitvoert of geef je de voorkeur aan een professioneel bedrijf dat deskundige en kwalitatieve resultaten garandeert.

Bereid je keuken en jezelf goed voor

Voordat je begint met het spuiten van je keuken, is het belangrijk om je keuken en jezelf goed voor te bereiden op het proces. Verwijder alle kastjes en plinten en maak grondig schoon met een goede ontvetter. Er zal stof en vuil in de lucht zijn tijdens het spuiten, dus zorg dat je maskers draagt om je longen te beschermen en leg afdekfolie op de vloer om de verfdruppels op te vangen.

Kies zorgvuldig de verf en kleuren uit

Bij het kiezen van de verf en kleuren dien je rekening houden met de kwaliteit van de verf en het gewenste eindresultaat. Het is aanbevolen om een ​​professionele verf of verf van hoge kwaliteit te kiezen die op een goede manier is ontworpen om op het materiaal van je keuken te hechten. Kies een kleur die past bij jouw smaak, woonstijl en dat je een lange tijd mooi zal vinden.

Vergeet niet om de details af te werken

Het spuiten van de keuken is niet alleen het spuiten van de kastjes. Het afwerken van de details is ook heel belangrijk om de klus perfect te maken. Dit is onder meer het verven van de deur- en ladeknoppen, het verven van het aanrecht of het afwerken van de plinten. Het zijn deze details die ervoor zorgen dat je keuken er professioneel en afgerond uitziet.

Neem de nodige verfijningen

Hou er rekening mee dat het spuiten van je keuken een dag of twee in beslag kan nemen. Het is dus aanbevolen om alternatieve kook- en eetopties te hebben tijdens het proces. Leg contact met je buren over de verwachte geuren, mogelijkheden en ongemakken van het spuiten van je keuken. Een goede planning en werkafspraken maken is daarbij belangrijk om alles soepel te laten verlopen.

Samenvatting 

Het spuiten van je keuken kan een mooie oplossing zijn voor degenen die op zoek zijn naar een simpele en snelle manier om hun huis te verbeteren en hun keuken goedkoop te laten opknappen. Als je ervoor kiest om de klus zelf te doen, hou er dan rekening mee dat je een goede voorbereiding en geduld nodig hebt om het gewenste eindresultaat te bereiken. Aan de andere kant, als je ervoor kiest om het uit te besteden aan een professioneel bedrijf, vergewis je dan van hun kennis, ervaring en portfolio voor je definitief besluit. Onze vijf tips voor het spuiten van de keuken zullen zeker helpen om het proces veel soepeler te laten verlopen en het gewenste eindresultaat te bereiken. Maak van je keuken het hart van je huis met een fris nieuw design.

 

Bron: https://gespotenpanelen.nl/

© SCHILDERSBEDRIJF DEN HAAG

Michel Muyres

Isingstraat 179A
2522 JT Den Haag