Behanger Gezocht Den Haag en omstreken

Behanger gezocht Den Haag? Dan hoeft u niet verder meer te zoeken. Jarenlange ervaring (36 jaar) met het behangen van muren, kinderkamers trappenhuis en nog veel meer. Bent u niet tevreden met het huidige behang in u nieuwbouw woning? laat u wanden dan door onze schilder opnieuw behangen. Verfraai uw woning of bedrijf met een mooi behang, met print, kleur of structuur. Behangen kan in diverse soorten en maten, geschikt voor allerlei soorten interieurs.

Behanger gezocht den haag

Of u nu houdt van een klassieke print, een vrolijke kleur of reliëfbehang, onze behanger weet raad met alle typen behang. Gaat het om een woonkamer, slaapkamer of om het hele huis behangen, dat is voor onze schilder geen enkel probleem.  Dus een behanger gezocht in Den Haag? Probeer de behangers  van Schildersbedrijf Den Haag eens een keer.

Onze reviews op Google

Uitstekend
Gebaseerd op 27 recensies
Susan
Susan
16/02/2023
Michel en zijn vrouw zijn twee toppertjes. Zij hebben mooi schilderwerk afgeleverd.
Yasmeen M
Yasmeen M
10/10/2022
Its a family run business that is professional, hardworking and trustworthy. Michel came and gave a detailed offer and even knew the measurements by eyesight to his long experience in the business. He worked as planned and did a nice paint job as per the schedule agreed. He then came for a follow up and agreed to do the minor things / touches needed , and will schedule it soon. We really recommend Michel for your painting needs.
Clement Vuillemin
Clement Vuillemin
01/10/2022
Michel and his team have been a pleasure to work with. They are quick and flexible and always verify if the job done meet the customers expectations. If not, they don’t hesitate or challenge but will make sure it is reworked appropriately. Also appreciate their transparency in costs and setting the right expectations. Highly recommend their services.
Arvid Staarink
Arvid Staarink
01/10/2022
Michel Muyres heeft al ons buiten houtwerk geschilderd. Contact loopt goed en het is een vrolijke groep schilders bij elkaar. Ze hebben al het schilderwerk zeer goed gedaan en alle houtrot (en we hadden wat uitdagende stukken) is gerepareerd. Ik raad dit bedrijf zeker aan.
Bas Hazeborg
Bas Hazeborg
17/01/2022
Ik ben echt heel blij dat ik mijn schilderwerk bij Michel had uitgezet. Goede communicatie, duidelijke afspraken, goede prijs en heel netjes en goed werk geleverd. Kan hem van harte aanbevelen!
Marco Berenbak
Marco Berenbak
23/10/2019
Michel heeft bij mijn vader zijn woning geschilderd en dit heeft hij ook heel netjes gedaan. Een leuke schilder die duidelijk is in zijn afspraken. Hij schildert met grote passie en is een ware perfectionist. Zo heeft hij oog voor detail en een strake afwerking. We raden Schildersbedrijf Den Haag van Michel Muyres dan ook graag aan.
Merian
Merian
13/09/2019
Michel en zijn collega hebben bij ons de jaren 30 metalen kozijnen heel strak geschilderd. Geen vlekken op ramen en/of meubels. Alles is weer netjes achtergelaten. Het staat er weer piekfijn bij! Top! Ook fijne mensen en prettige communicatie 👍.

Voor al uw behangwerk gaat u naar Michel Muyres uit Den Haag, met 36 jaar ervaring in de behangersbranche zijn wij u graag van dienst met alle voorkomende behangwerken.

Onze behanger in Den Haag heeft ervaring met elke soort behang

Hij heeft onder andere ervaring in het strak en nauwkeurig aanbrengen elk soort behang:

  • Papierbehang
  • Renolies
  • Glasvezelbehang
  • Vliesbehang
  • Textielbehang
  • Vinylbehang
  • Fotobehang

Behanger gezocht

U heeft ontzettend veel keuze wat betreft behangsoorten, waardoor de juiste keuze maken soms lastig kan zijn. Onze behanger kan u van passend advies voorzien.
Hij houdt daarbij onder andere rekening met de ruimte, ondergrond en lichtinval. Dus een Behanger gezocht in Den Haag neem dan hieronder contact met ons op of vul het gratis en vrijblijvend offerte formulier in:
Offerte aanvragen vrijblijvend en kostenloos
Voornaam
Straat en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Telefoon nummer
Email adres
Beschrijf hier u offerte aanvraag:
Contact opnemen

Behanger gezocht Den Haag voor uw behangwerk?

Met een behanger van Schildersbedrijf Den Haag van Michel Muyres. Heeft u een vakman in huis die met diverse behangsoorten en -technieken uit de voeten kan. U kunt kiezen voor een motief of uni, structuur of egaal. Het is allemaal mogelijk bij ons. We hebben een brede materialenkennis en beschikken over diverse technieken om uw behang op secure en egale wijze aan te brengen. Zo bent u verzekerd van een fraai resultaat. Benieuwd wat voor prijs de professionele behanger rekent per m2, of hoeveel euro per uur? neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Tegen een kleine meer prijs verwijderen wij ook uw oude behang.

Geschiedenis van de behanger

In de middeleeuwen begon men in Europa de muren met wandtapijten te behangen. Het gebruik van tapijten langs de muren werd door de Arabieren of kruisvaarders in Europa geïntroduceerd. Eeuwenlang zou het behang zijn oosterse afkomst verraden door de typische tapijtmotieven. Eind 16e eeuw kwam het in de mode om goudleerbehang te gebruiken, bedrukt met een houtsnede. Om de Franse zijde-industrie te beschermen, verbood Lodewijk XIV het bedrukken van stoffen, maar het bedrukken van papier was geen probleem. In het midden van de 18e eeuw werd de behangselfabricage een hele industrie met vooral in Engeland en Frankrijk een massale productie. Aanvankelijk werden de allerduurste soorten op bestelling met de hand beschilderd, soms met blokken bedrukt en aan elkaar geplakt door de arbeiders. Jean-Baptiste Réveillon was een van de succesvolste die zich bezighield met het produceren van behang. In 1756 startte hij een fabriek op die dertig jaar later aan 300 man een inkomen bood. Hij trok beroemde kunstenaars aan om behang te beschilderen. Al gauw kreeg hij concurrentie. Zelfs Casanova richtte in Parijs een behangselfabriek op. In 1783 werd voor het eerst behang gebruikt om de luchtballons van de gebroeders Montgolfier te maken en te verfraaien.

Hoorn 1777  Vaderlandsche Maatschappij

In Hoorn ontstond rond 1777 op initiatief van de Vaderlandsche Maatschappij, een behangfabriek, opgezet door de doopsgezinde predikant Cornelis Ris. Het Westfries Museum bezit een belangrijke collectie behangsels uit deze half filantropische en half commerciële onderneming, gesteund door de bewindhebbers van de Sociëteit van Suriname.[1] In het Museum Geelvinck-Hinlopen Huis is een ensemble van vijf behangsels van Egbert van Drielst te zien. Johannes van Dreght en zijn leerling Jurriaan Andriessen waren eveneens veel gevraagde behangschilders. Rond 1800 waren er wel twintig behangschilders aan het werk in Nederland. De schilders werkten aan huis, zodat ze rekening konden houden met de lichtinval. Ze idealiseerden de natuur met vredige taferelen en landschappen.in 1839 vroeg de Engelse firma Potters & Rose patent aan op de eerste behang drukmachine.[2] Daarna kwamen de eindeloze rollen behang op de markt, en zakte de prijs tot een kwartje per rol.[3] De enige Nederlandse fabriek van behangpapier was in de 19e eeuw die van Balthasar Deuss in Roermond, die in 1899 door de buitenlandse concurrentie moest stoppen.Aan het einde van de 19e eeuw daalde de papierprijs. Ook de motieven werden armzaliger. In de tweede helft van de 20e eeuw werd motief behang steeds zeldzamer, om tegen het einde bijna verdwenen te zijn. De laatste jaren wint motief behang echter weer aan populariteit, ook bij jonge mensen.

Behang in oude huizen

Behang werd vroeger op ragdoek (jute) gelijmd. Dat rag doek zat over latten (rachels) gespannen die tegen de muur waren geplaatst, het zogenaamde betengelen. Soms werd een grondlaag van krantenpapier gebruikt. Tegenwoordig worden de muren vlak gemaakt en kan het behang er zo opgeplakt worden met behangplaksel, gemaakt van roggemeel.

Behang verwijderen

Wanneer er een nieuwe behanglaag moet worden aangebracht, moet een oude behanglaag vaak verwijderd worden. Behangplaksel hecht namelijk niet altijd op de oude laag. Ook kan er verkleuring van de nieuwe laag optreden, of blijven de oude naden zichtbaar wanneer de nieuwe laag er over heen wordt geplakt. Oude lagen kunnen verwijderd worden met “behang afweek” of met behulp van een stoomapparaat.

© SCHILDERSBEDRIJF DEN HAAG

Michel Muyres

Isingstraat 179A
2522 JT Den Haag