Behanger gezocht Den Haag? Dan hoeft u niet verder meer te zoeken. Jarenlange ervaring (30 jaar) met het behangen van muren, kinderkamers trappenhuis en meer. Bent u niet tevreden met het huidige behang in u nieuwbouw woning? laat u wanden dan door onze schilder opnieuw behangen. Verfraai uw woning of bedrijf met een mooi behang, met print, kleur of structuur. Behangen kan in diverse soorten en maten, geschikt voor allerlei soorten interieurs. Of u nu houdt van een klassieke print, een vrolijke kleur of reliëfbehang, onze behanger weet raad met alle typen behang. Gaat het om een woonkamer, slaapkamer of om het hele huis behangen, dat is voor onze schilder geen enkel probleem. Dus Behanger gezocht Den Haag? probeer Schildersbedrijf Den Haag dan eens een keer.

Behanger Gezocht Den Haag en omstreken

Behanger gezocht den haag
Voor al uw behangwerk gaat u naar Michel Muyres uit Den Haag, met 30 jaar ervaring zijn wij u graag van dienst met alle voorkomende behang en- schilderswerken. Schildersbedrijf Den Haag is ook een goede schilder.
Hij heeft onder andere ervaring in het strak en nauwkeurig aanbrengen elk soort behang:
  • papierbehang
  • glasvezelbehang
  • vliesbehang
  • textielbehang
  • vinylbehang

Behanger gezocht

U heeft ontzettend veel keuze wat betreft behangsoorten, waardoor de juiste keuze maken soms lastig kan zijn. Onze behanger kan u van passend advies voorzien. Hij houdt daarbij onder andere rekening met de ruimte, ondergrond en lichtinval. Behanger gezocht Den Haag neemt u dan hieronder contact met ons op of vul het gratis en vrijblijvend offerte formulier in:
Wij komen graag voor u behangen. Laten behangen door de professionele behanger uit Den Haag bespaart u een hoop tijd en ongemak.
Voor meer informatie over behangen of heeft u nog vragen? neemt u dan vrijblijvend en gratis contact met ons op:

 

Behanger gezocht Den Haag voor uw behangwerk

Met een behanger van Schildersbedrijf Den Haag van Michel Muyres. Heeft u een vakman in huis die met diverse behangsoorten en -technieken uit de voeten kan. U kunt kiezen voor een motief of uni, structuur of egaal. Het is allemaal mogelijk bij ons. We hebben een brede materialenkennis en beschikken over diverse technieken om uw behang op secure en egale wijze aan te brengen. Zo bent u verzekerd van een fraai resultaat. Benieuwd wat voor prijs de professionele behanger rekent per m2, of hoeveel euro per uur? neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Tegen een kleine meer prijs verwijderen wij ook uw oude behang.

Geschiedenis

In de middeleeuwen begon men in Europa de muren met wandtapijten te behangen. Het gebruik van tapijten langs de muren werd door de Arabieren of kruisvaarders in Europa geïntroduceerd. Eeuwenlang zou het behang zijn oosterse afkomst verraden door de typische tapijtmotieven. Eind 16e eeuw kwam het in de mode om goudleerbehang te gebruiken, bedrukt met een houtsnede. Om de Franse zijde-industrie te beschermen, verbood Lodewijk XIV het bedrukken van stoffen, maar het bedrukken van papier was geen probleem. In het midden van de 18e eeuw werd de behangselfabricage een hele industrie met vooral in Engeland en Frankrijk een massale productie. Aanvankelijk werden de allerduurste soorten op bestelling met de hand beschilderd, soms met blokken bedrukt en aan elkaar geplakt door de arbeiders. Jean-Baptiste Réveillon was een van de succesvolste die zich bezighield met het produceren van behang. In 1756 startte hij een fabriek op die dertig jaar later aan 300 man een inkomen bood. Hij trok beroemde kunstenaars aan om behang te beschilderen. Al gauw kreeg hij concurrentie. Zelfs Casanova richtte in Parijs een behangselfabriek op. In 1783 werd voor het eerst behang gebruikt om de luchtballons van de gebroeders Montgolfier te maken en te verfraaien. (afkomstig van Behanger gezocht Den Haag)

Hoorn 1777  Vaderlandsche Maatschappij

In Hoorn ontstond rond 1777 op initiatief van de Vaderlandsche Maatschappij, een behangfabriek, opgezet door de doopsgezinde predikant Cornelis Ris. Het Westfries Museum bezit een belangrijke collectie behangsels uit deze half filantropische en half commerciële onderneming, gesteund door de bewindhebbers van de Sociëteit van Suriname.[1] In het Museum Geelvinck-Hinlopen Huis is een ensemble van vijf behangsels van Egbert van Drielst te zien. Johannes van Dreght en zijn leerling Jurriaan Andriessen waren eveneens veel gevraagde behangschilders. Rond 1800 waren er wel twintig behangschilders aan het werk in Nederland. De schilders werkten aan huis, zodat ze rekening konden houden met de lichtinval. Ze idealiseerden de natuur met vredige taferelen en landschappen.in 1839 vroeg de Engelse firma Potters & Rose patent aan op de eerste behang drukmachine.[2] Daarna kwamen de eindeloze rollen behang op de markt, en zakte de prijs tot een kwartje per rol.[3] De enige Nederlandse fabriek van behangpapier was in de 19e eeuw die van Balthasar Deuss in Roermond, die in 1899 door de buitenlandse concurrentie moest stoppen.Aan het einde van de 19e eeuw daalde de papierprijs. Ook de motieven werden armzaliger. In de tweede helft van de 20e eeuw werd motief behang steeds zeldzamer, om tegen het einde bijna verdwenen te zijn. De laatste jaren wint motief behang echter weer aan populariteit, ook bij jonge mensen. (afkomstig van Behanger gezocht Den Haag)

Behang in oude huizen

Behang werd vroeger op ragdoek (jute) gelijmd. Dat rag doek zat over latten (rachels) gespannen die tegen de muur waren geplaatst, het zogenaamde betengelen. Soms werd een grondlaag van krantenpapier gebruikt. Tegenwoordig worden de muren vlak gemaakt en kan het behang er zo opgeplakt worden met behangplaksel, gemaakt van roggemeel. (afkomstig van Behanger gezocht Den Haag)

Behang verwijderen

Wanneer er een nieuwe behanglaag moet worden aangebracht, moet een oude behanglaag vaak verwijderd worden. Behangplaksel hecht namelijk niet altijd op de oude laag. Ook kan er verkleuring van de nieuwe laag optreden, of blijven de oude naden zichtbaar wanneer de nieuwe laag er over heen wordt geplakt. Oude lagen kunnen verwijderd worden met “behang afweek” of met behulp van een stoomapparaat. (afkomstig van Behanger gezocht Den Haag)

Zie ook:

Goedkope schilder Den Haag VVE schilder Schilders en Onderhoudsbedrijf Michel Muyres
Prijs schilderwerken Schildersbedrijf Nootdorp Schildersbedrijf Zoetermeer gezocht Einde Behanger Den Haag pagina.