Houtrotherstel in de regio Den Haag, e.o. Dan bent u bij ons aan het goede adres! Want voor houtrot herstel gaat u naar de ervaren schilder uit Den Haag met dertig jaar ervaring in de schildersbranche. Niet alleen voor houtrotherstel maar ook voor al uw schilderwerk zijn wij u graag van dienst.

Gratis houtrot inspectie

Vraag vandaag nog een vrijblijvende houtrot inspectie aan, wij streven erna binnen 24 uur te reageren.  

Houtrotherstel: Vakkundig houtrotherstel

houtrotherstelHoutrot is in het begin vaak slecht zichtbaar. Het komt het meest voor in verbindingen en aan de onderkant van houten constructies. En het kan ook onder het bestaande schilderwerk zitten. Het hout wordt bij houtrot donkerder en zachter en op den duur komen er scheuren in. Maar na de houtrotherstel van ons schilder kunnen de kozijnen, deuren en ramen weer tientallen jarenlang mee. Houtrotherstel is goedkoper dan u kozijn, ramen en deuren vervangen. Wees er dus op tijd bij voor het te laat is zo bespaart u veel geld! Door onze ervaring kunnen wij de aanwezigheid van houtrot of schadelijke insecten al in een vroeg stadium vaststellen en dit bestrijden. Zo voorkomt u meer schade in de toekomst. Voorbeeld van houtrotherstel:
houtrot
Voor het houtrotherstel
houtrotherstel den haag
Na de het houtrotherstel
                  Gecertificeerd en- gespecialiseerd in houtrotherstel. Zo kunnen uw kozijnen, ramen en deuren na de behandeling van ons schilder weer jaren lang mee, en zo bespaart u veel kosten. Houtrot? wees er snel bij!

Houtrotherstel Informatie over ontstaan van houtrot

Waarom is houtrotherstel en behandeling van de schimmels noodzakelijk zijn:

Houtrot schimmels zijn de belangrijkste veroorzakers van houtrot in de bebouwde omgeving. Overigens kan houtrot door bacteriën een grote rol spelen bij houten funderingspalen, wanneer er sprake is van zuurstofarme condities en bij grote waterbewegingen van het grondwater. In tegenstelling tot bacteriën kunnen houtrot schimmels lignine verteren. Houtrot schimmels kunnen droge situaties overleven, maar tasten alleen hout aan bij een hoog vochtgehalte. Tegenwoordig wordt droog rot daarom bruinrot genoemd. De reden voor de onjuiste benaming droog rot was dat deze schimmels het vocht absorbeert in de buurt van het materiaaloppervlak, waardoor het materiaal na een tijd droog is. Dit leidde tot de foute conclusie dat deze vorm van rot geen of nauwelijks vocht nodig had. Houtrot door aanwezige houtrot schimmels treedt op bij een relatieve vochtigheid bij het houtoppervlak hoger dan 95% en/of een vochtgehalte in het materiaal van 20% in massa  procenten.

Repareren houtrot

Houtrot komt vaak voor in de buiten kozijnen. Wanneer dit ook bij jouw het geval is adviseren we een houtrot reparatie uit te laten voeren. De plaatsen waar houtrot  aanwezig is moet je zo goed en snel mogelijk behandelen. Hoe kleiner de plekken van het houtrot, hoe beter het te repareren is. vraag via ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%.

Redenen om te laten schilderen door een schilder

De meest gebruikelijke redenen om te schilderen na het herstel van houtrot zijn: houtrotherstel;
 • beschermen van het oppervlak tegen schade door veroudering of verwering
 • bescherming door het vast kleven van zeer kleine losse bestanddelen (de grootte van een zandkorrel) in een wand van zachte steensoorten
 • verbeteren van de verlichtingskwaliteit en de beleving van een ruimte
 • verbeteren van de akoestische eigenschap en een ruimte (schilderwerk heeft slechts geringe invloed op de akoestiek)
 • verfraaiing van een element door het toepassen van een kleur (soms is de kleur aangebracht met een dekkende verf stof waardoor een zuivere kleur overblijft, soms is de kleur afhankelijk van de ondergrond omdat de aangebrachte verf transparant is)

Behandeling

Het oppervlak waar het schilderwerk op wordt aangebracht heet in vaktaal de ondergrond. Het product of eindresultaat van het schilderen heet in vaktaal het schilderwerk. Het schilderen bestaat globaal uit de volgende handelingen:

Stap 1. houtrotherstel

 • beoordelen van de ondergrond en kiezen van het juiste schilder systeem
 • verwijderen van alle losse onderdelen en alle vuil op de ondergrond
 • glad maken van de ondergrond (grof schuren)
 • herstellen van gebreken aan de ondergrond (vaak door te plamuren hetgeen inhoudt het vullen van gaten met een uithardend vulmiddel)

Stap 2. houtrotherstel

 • fijn schuren voor de eerste laag schilderwerk
 • aanbrengen van een onderlaag (soms met een specifiek middel genaamd primer om een betere hechting te krijgen)
 • drogen
 • aanbrengen van een eerste laag schilderwerk
 • drogen
 • aanbrengen van de definitieve laag schilderwerk (vaak wordt de vorige laag licht opgeschuurd om een gladder oppervlak te verkrijgen)
 • drogen
 • opleveren van het schilderwerk met een eindinspectie

Een schilder systeem houtrotherstel

Een schilder systeem, zoals hierboven genoemd, bestaat uit een aantal verschillende zaken:
 • de specifiek voor de situatie toe te passen verf (of indien van toepassing meerdere verven)
 • de specifieke werkwijze om de verf (verven) aan te brengen
 • de wijze waarop het werk wordt geïnspecteerd en gecontroleerd om toe te zien of het werk voldoet aan de vraag
Om er voor te zorgen dat het voor iedereen (opdrachtgever, inspecteur en schilder) duidelijk is wat het eindresultaat moet zijn wordt vaak een schilders bestek samengesteld waarin het systeem volledig staat uitgeschreven. Een schilders bestek wordt vaak opgesteld door een specialistisch advies bureau. Het schilders bestek wordt ook vaak gebruikt als aanbestedingsdocument voor de opdrachtgever wordt met het bestek een prijs voor de uitvoering gevraagd aan meerdere schilders.

Schilder Michel Muyres houtrotherstel

In 1995 is de Haagse Michel Muyres begonnen onder de naam Schildersbedrijf Michel. Een schilders bedrijf dat nét even wat meer doet dan het gemiddelde andere bedrijf. In 1984 behaalde hij zijn diploma voor Schilder en is hij gecertificeerd in houtrotherstel, inmiddels zit hij ruim 30 jaar in het vak en heeft hij nog altijd plezier in zijn werk. Michel is een professionele schilder op gebied van alle onderhoud- en schilder werkzaamheden en later professional op het gebied van houtrot.

Kwaliteit kan niet zonder persoonlijke aandacht.

Daarom denken wij als schilders- en onderhoudsbedrijf met u mee. Deskundigheid en vakmanschap zijn de- elementen waarmee je je als schilders  bedrijf onderscheidt. Omdat Schilders bedrijf Michel een eenmansbedrijf is  groeide hij snel en heeft sindsdien een uitstekende naam in Zuid Holland. Omdat zijn succes voortkomt uit vakmanschap en betrouwbaarheid daar waar veel mensen waarde aan hechten. Zowel voor particulieren als voor bedrijven, voor elke schilder klus en voor elk budget. Michel is niet alleen klantgericht maar ook gemotiveerd en flexibel. Dus zoekt u een ervaren, deskundige en betrouwbare schilder? Als u last heeft van houtrot? Dan bent u bij Schilders Bedrijf Den Haag van Michel op het goede adres. houtrotherstel Den Haag

Zie ook:

Hele huis laten schilderen De ervaren schilder uit Den Haag Schildersbedrijf Nootdorp De Schilder Den Haag