Wil je je woning laten opfrissen en herschilderen? Overweeg dan zeker om latexverf te spuiten in plaats van een borstel of een roller te gebruiken. Wilt u Latex laten spuiten in Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Nootdorp, Wassenaar of in een andere regio. Het spuiten van latex gaat dat drie keer sneller en zorgt voor een beter resultaat. Verf spuiten voorkomt strepen, zowel op plafonds als op muren. Verfde je nog nooit je woning door latex te spuiten? Hoe pak je dit dan best aan en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze verfmethode?

OFFERTE AANVRAGEN
Latexspuiten en verfspuiten in Den Haag

Vele mogelijkheden

Kan je interieur een nieuwe verflaag best gebruiken? Dan kun je kiezen tussen verven met de kwast, een roller of met een spuittoestel. Voor doeltreffend werk en muren of plafonds zonder strepen is latexverf spuiten de meest aangewezen manier. En verf spuiten zorgt nog voor extra voordelen. Het is tot driemaal sneller voor een beter resultaat zonder strepen.

Spuiten vooral voor nieuwbouw?

Nee want Latexverf spuiten kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, maar is vooral interessant voor nieuwbouw. Het interieur van nieuwe woningen vertoont namelijk weinig of geen oneffenheden of mogelijke beschadigingen. Alle muren en plafonds zijn perfect glad.

Zelf doen of professionele schilder inschakelen?

Je kunt zelf proberen latex te spuiten, maar voor het beste resultaat schakel je bij voorkeur een professionele schilder of latexspuiter. Zo een geschoolde en ervaren verfspuiten levert hoogstaand werk af dat zeker mag gezien worden. Is er toch iets mis of vind je het geleverde werk toch niet zoals je het verwachtte? Dan beschik je nog altijd over je garantieperiode die alles gratis aanpast of herstelt. Velen vragen zich af wanneer ze best een professionele verfspuiter inschakelen. Dat hangt van meerdere factoren af. In de eerste plaats van je woon- en levensomstandigheden. Heb je jonge kinderen of huisdieren en wordt er gerookt in huis? Dan zul je je interieur vaker moeten opfrissen.

Latex spuiten kan op iedere ondergrond

Latexverf is geschikt voor elke soort ondergrond, dus zowel op een ondergrond van gipsplaten als op steen en behang. Met het spuiten van latexverf krijg je veruit de beste resultaten op nieuwe en gladde oppervlakken zonder scheurtjes of andere oneffenheden.

Latex laten spuiten in Den Haag en omstreken
Latex spuitmachine

Het spuiten van nieuwe plafonds en muren laat geen structuur achter. Dat betekent dat na het spuiten van latex je muur onberispelijk blijft, dus glad, strak en gelijkmatig verdeelt.

Hou je verfspuit op de juiste afstand

Heb je nog nooit verf gespoten in plaats van te borstelen of te rollen? Waak er dan over dat de afstand tussen het spuittoestel en de muur of het plafond nooit groter is dan pakweg twintig centimeter. Moet je om de een of andere reden verf schuin spuiten? Dan bedraagt de maximale afstand tussen je verfspuit en het te schilderen oppervlak maximaal tien centimeter. Spuit altijd vanuit je onderarm, zo voorkom je een pijnlijke of stijve pols. Beweeg tijdens het verven je verfspuit niet té traag. Een spuittoestel beschikt ook over meerdere snelheden. Zo bepaal je zelf welke hoeveelheid verf je per beweging aanbrengt. Er zijn verschillende soorten spuittoestellen, elk met hun specifieke eigenschappen, voor- en nadelen. Wanneer je voor het eerst verf spuit, kun je dit best eerst uitproberen, bijvoorbeeld in een verborgen hoek van de kamer. Zo zie je zelf wanneer er nog iets moet aangepast worden voor je definitief met je schilderwerken start. Als de verf van het je karton afdruipt betekent dit dat je teveel verf gebruikte. Dat kun je op twee manieren oplossen, namelijk door het aantal sproeiers van je toestel te verminderen of de snelheid te verlagen.

Latexverf spuiten in één of in twee richtingen?

Bij nieuwe oppervlakken start je met latexverf spuiten altijd in één lijn. Zorg er altijd voor dat de ene spuitlijn de andere gedeeltelijk bedekt. Je spuit eerst in beide richtingen, dus zowel horizontaal als verticaal of omgekeerd. Pas tussen twee verfbeurten het spuitgedeelte van je toestel aan. Bij verf of latexverf spuiten is een tweede laag meestal niet nodig. Maak je spuittoestel na gebruik onmiddellijk en grondig schoon voor de lange levensduur van je spuittoestel. Haal daarvoor alle onderdelen van het spuittoestel uit elkaar en reinig ze met een aangepast reinigingsmiddel.


Veelgesteldenvragen over latex spuiten

Voordelen van latexspuiten

-Latexverf spuiten zorgt voor heel wat voordelen:

-Streeploos verven van alle oppervlakken

-Latexverf spuiten kan op elke ondergrond

-Structuur van muren en plafonds blijft behouden

-Is tot driemaal sneller dan verven met borstel of rol

-Minder verf nodig voor dezelfde oppervlakte, vraagt minder tijd en is dus goedkoper

-Verf wordt regelmatig verspreid

-Zorgt voor een glad effect

-Nieuwe woningen kunnen in een dag worden gespoten
Latexverf spuiten minder tijdrovend en goedkoper voor een beter resultaat

Nadelen van latex verf spuiten

Naast al deze voordelen zijn aan latexverf spuiten ook enkele nadelen. Die wegen gelukkig niet op tegen de voordelen. Door de voor- en nadelen af ​​te wegen maak je de juiste keuze. De nadelen van latexspuiten:

-Vraagt heel wat voorbereiding. Je kunt hier veel besparen door zoveel mogelijk zelf te doen

-Meubels en vloeren moeten omzichtig afgedekt worden

-Latex spuiten zorgt voor meer schoonmaakwerk

-Eventuele fouten moet je achteraf bijwerken
Latexspuiten in Den Haag

Gebruik je een airless spuittoestel of een compressor?

Je kunt zowel een airless toestel als een compressor gebruiken om latexverf te spuiten. Airless spuiten zorgt voor uniforme en gladde resultaten. Dankzij het airless apparaat wordt latexverf fijner op wanden en plafonds gespoten. Het spuitpistool blijft wel nog altijd fijne deeltjes verspreiden, maar zorgt tegelijkertijd voor een zeer lichte structuur.
Latex verf spuiten in Den Haag

Offerte aanvragen vrijblijvend en kostenloos

Offerte aanvragen vrijblijvend en kostenloos

Hier kunt u een offerte aanvragen. Vul het formulier in en we nemen graag kennis met u in een persoonlijk gesprek om uw offerte en wensen door te nemen.

Voornaam
Straat en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Telefoon nummer
Email adres
Beschrijf hier u offerte aanvraag: