Onderhoud VVE, Wij verzorgen ook graag alle schilders en onderhoudswerkzaamheden voor u VvE. Voor groot onderhoud maar ook voor klein onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderhoud VvE

Schildersbedrijf Michel Muyres Den Haag, met 30 jaar ervaring in de schildersbranche  zijn wij u graag van dienst.

Heeft u vragen? ga dan naar ons contact pagina toe:

Contact pagina:

OFFERTE

Onderhoud van het gebouw

onderhoud VvEonderhoud vve

Onderhoud VvE uitvoeren

Als het dak lekt is het handig om samen met de VvE leden geld achter de hand te hebben. Als lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) bent u samen met de andere leden van uw VvE verplicht om voor onderhoud te sparen. De VvE balie geeft advies en tips.

Alle leden van de VvE storten maandelijks een bijdrage in het onderhoudsfonds. Met dit geld voorkomt de VvE onverwachte uitgaven. Zijn de kosten van het onderhoud hoger dan het gespaarde bedrag? Dan moeten alle leden een eenmalige extra bijdrage in het onderhoudsfonds storten. Wilt u weten wat u aandeel is in de kosten voor het onderhoud? Kijk dan in uw splitsingsakte naar uw breukdeel.

Wetgeving vanaf 1 januari 2018

Volgens deze nieuwe wet moeten alle VvE’s sparen volgens een meerjaren onderhoudsplan of 0,5 procent van de herbouwwaarde per jaar.

Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Meerjarenonderhoudsplan mjop voor onderhoud VvE.

De VvE moet op tijd onderhoud uitvoeren aan het pand om achterstallig onderhoud te voorkomen. Uitstel van onderhoud kost op de lange termijn extra geld. Stel daarom een meerjaren onderhoudsplan (MOP) op.

Onderhoud VvE is belangrijk wees er ook altijd optijd bij.

In het MOP staat welk onderhoud de komende 5 tot 15 jaar nodig is en wat de kosten ongeveer zullen zijn. De leden weten dan hoeveel de VvE moet sparen voor het onderhoud. Deze kosten worden volgens breukdeel verdeeld. In de splitsingsakte staat voor welk aandeel de eigenaren moeten bijdragen in de kosten voor het onderhoud.

In een MOP staan 3 soorten onderhoud beschreven:

  • Achterstallig onderhoud dat meteen moet worden gedaan. (Wettelijk verplicht)
  • Regelmatig onderhoud dat steeds terugkomt. Bijvoorbeeld schilderwerk om de 3 tot 5 jaar.
  • Onderhoud dat om de zoveel jaar nodig is. Bijvoorbeeld onderhoud aan het dak om de 20 jaar.

Lees hier meer op de bron pagina denhaag.nl >>>

Einde Onderhoud VvE