Sauswerk Den Haag

Sauswerk Den Haag? Voor sausen of sauzen van muren. Wat wordt verstaan onder saus- en witwerk? het opnieuw sausen (witten) van bestaande of nieuw gestukadoorde wanden en plafonds.

Pleisterwerk is tegenwoordig meestal glad of met een geribde structuur, zonder versieringen. Een bijzondere vorm van pleister is spachtelputz. Andere ‘sierpleisters’ zijn rustiekputz en granol. Als een stukadoor pleisterwerk met profielen, sierlijsten, rozetten e.d. aanbrengt, spreekt men van stuc, stucco of sierstucwerk. Het is vaak gespecialiseerd werk waar een vakman, een sierstucwerker voor nodig is.

Wanneer wordt saus- en witwerk toegepast?

Indien u gekozen heeft voor pleisterwerk is het gebruikelijk dat dit als eindafwerking gesausd wordt daar pleisterwerk wat bont opdroogt. Afhankelijk van de belasting op het sauswerk (roken, open haard, kaarsen) wordt de gemiddelde woning om de 7 tot 14 jaar opnieuw gesausd. Schilderwerk? ons schildersbedrijf is uw graag van dienst.

Keuze in verfsoorten Sauswerk Den Haag

De keuze in verf is zeer breed. Tegenwoordig zijn er latexen verkrijgbaar met de meest uiteenlopende eigenschappen van glimmend tot extra mat, van krijtverf tot ecologisch en bacterie dodende verf. Standaard wordt een zeer matte latex van een A-merk op waterbasis gebruikt, deze is in elke gewenste kleur leverbaar. Andere wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zullen u de gewenste verf leveren of indien gewenst aanbrengen.

Offerte aanvragen sauswerk

Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw sauswerk Den Haag en omstreken.

Wij streven erna binnen 24 uur te antwoorden op uw offerte aanvraag.


Doe-het-zelf project?

Vaak wordt er te makkelijk over sausen gedacht en wordt het ‘even snel’ zelf gedaan op een zaterdagmiddag. Het lijkt makkelijk waardoor er vaak fouten worden gemaakt. Nieuw gestukadoord werk sausen is een vak apart, zeker wanneer het plafonds betreft. Het nieuw gestukadoord werk moet eerst geïmpregneerd worden, afhankelijk van de zuiging, soms twee keer. Hierna kan pas gesausd worden en ook dit is niet zomaar met een roller `even` witten, en klaar. Afhankelijk van de kleur en dekking, wordt een plafond of wand twee- of drie keer gesausd.

In de praktijk zien we vaak een grove sinaasappelhuid en lelijke overgangen als resultaat van een doe-het-zelf project, in plaats van het gewenste biljartlaken. Vervolgens betekent dit dan ook overnieuw stukadoren aangezien strepen en overgangen niet weg te krijgen zijn door er nogmaals overheen te sausen.

Gewenste eindresultaat van sauswerk Den Haag

Goed uitgevoerd sauswerk is egaal zonder strepen en een amper zichtbare sinaasappelhuid. Het kan ademen en afgenomen worden met een vochtige doek zonder af te geven. Alle kleuren zijn mogelijk, wilt u een kleur die niet in de waaier zit? Dit is geen probleem, alle mogelijke kleuren kunnen gemaakt worden vanaf een staal of een bestaand stukje verf.

Stucwerk sausenwerk Den Haag

Pleisterwerk is tegenwoordig meestal glad of met een geribde structuur, zonder versieringen. Een bijzondere vorm van pleister is spachtelputz. Andere ‘sierpleisters’ zijn rustiek putz en granol. Als een stukadoor pleisterwerk met profielen, sierlijsten, rozetten e.d. aanbrengt, spreekt men van stuc, stucco of sier stucwerk. Het is vaak gespecialiseerd werk waar een vakman, een sierstucwerker voor nodig is.

Heeft u nog vragen over sauswerk neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

OFFERTE

Wij zijn er voor al uw vragen.

Zie ook:

Schilder Den Haag