Kozijnen schilderen door schilder bedrijf Den Haag? Dan bent u aan het juiste en vertrouwde adres!

Wanneer wordt schilders- en witwerk toegepast?

Indien u gekozen heeft voor Kozijnen schilderen is het gebruikelijk dat dit als eindafwerking nog extra wordt gecontroleerd word, indien nodig nog egaler wordt gemaakt. Afhankelijk van de belasting op het schilderwerk (roken, open haard, kaarsen) wordt de gemiddelde buitenkant van een woning om de 4 à 5 jaar opnieuw geschilderd.

Keuze in verfsoorten voor Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen door schilder bedrijf den haag

De keuze in verf is zeer breed. Tegenwoordig zijn er verf en latex soorten verkrijgbaar met de meest uiteenlopende eigenschappen van glimmend tot extra mat, van krijtverf tot ecologisch en bacterie dodende verf. Standaard wordt een zeer matte latex van een A-merk op waterbasis gebruikt, deze is in elke gewenste kleur leverbaar. Andere wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zullen u de gewenste verf leveren of indien gewenst aanbrengen.

Doe-het-zelf project?

Vaak wordt er te makkelijk over schilderen gedacht en wordt het ‘even snel’ zelf gedaan op een zondagmiddag. Het lijkt makkelijk waardoor er vaak fouten worden gemaakt. Nieuw schilderwerk schilderen is een vak apart, zeker wanneer het plafonds betreft. Voor het nieuwe schilderwerk moet eerst geïmpregneerd worden, afhankelijk van de zuiging, soms twee keer. Hierna kan pas geschilderd worden en ook dit is niet zomaar met een roller `even` witten of verven en klaar. Afhankelijk van de kleur en dekking, wordt een plafond of wand twee- of drie keer gewit of geschilderd.

In de praktijk zien we vaak een grove sinaasappelhuid en lelijke overgangen als resultaat van een doe-het-zelf project, in plaats van het gewenste aflak resultaat. Vervolgens betekent dit dan ook overnieuw schuren nodig is, aangezien de strepen en overgangen niet weg te krijgen zijn door er nogmaals overheen te witten of schilderen.

Gewenste eindresultaat Kozijnen schilderen door schilder bedrijf den haag

Goed uitgevoerd schilderwerk of witwerk is egaal zonder strepen en een amper zichtbare sinaasappelhuid. Het kan ademen en afgenomen worden met een vochtige doek zonder af te geven. Alle kleuren zijn mogelijk, wilt u een kleur die niet in de waaier zit? Dit is geen probleem, alle mogelijke kleuren kunnen gemaakt worden vanaf een staal of een bestaand stukje verf.

Kozijnen schilderen door schilder bedrijf den haag