Schilder gezocht? dan hoeft u niet verder meer te zoeken want,

Kwaliteit kan niet zonder persoonlijke aandacht. Daarom denken wij als schilder met u mee. Deskundigheid en vakmanschap zijn de elementen waarmee je je als schildersbedrijf onderscheidt. Schildersbedrijf Michel is een eenmansbedrijf hij groeide snel en heeft sindsdien een uitstekende naam in Zuid-Holland. Zijn succes komt voort uit vakmanschap en betrouwbaarheid, waar veel mensen waarde aan hechten.

Zowel voor particulieren als voor bedrijven, voor elke schildersklus en voor elk budget.

Michel is klantgericht gemotiveerd en flexibel.

Dus zoekt u een ervaren, deskundige en betrouwbare schilder? Heeft u last van houtrot? Dan bent u bij Schildersbedrijf Michel op het juiste adres.

Let op: per 1 januari 2019 geld het nieuwe Btw-tarief van 9% Lees Meer>>> bron: belastingdienst.nl

Kwaliteit schilder voor een scherpe prijs

Offerte aanvragen schilder

Vraag hier gratis en vrijblijvend u schilder offerte aan

Wij streven ernaar binnen 24 uur contact met u op te nemen.


Schilder

Binnenschilderwerk

schilderBinnenschilderwerk. De kwaliteit van schilderwerk beïnvloedt de uitstraling van- uw pand of woning. Wilt u uw binnenschilderwerk Amsterdam en omstreken graag uitbesteden? Bij ons is het in vertrouwde handen. Wordt het tijd voor een nieuwe frisse look van uw binnenschilderwerk? Lees meer >

Binnenschilderwerk.


Buitenschilderwerk

schilderBuitenschilderwerk Den Haag Bij de uitvoering van buitenschilderwerk is precisie gewenst. Iedereen kan een laagje verf smeren, maar professionaliteit is belangrijk voor de kwaliteit van uw schilderwerk. De voorbereiding en oog voor detail zijn soms nog wel belangrijker dan de eigenlijke… Lees meer >

Buitenschilderwerk.


Sauswerk

schilderSauswerk Naast stucwerk, houtrot reparatie, binnen- en buitenschilderwerk is het sauzen van muren en plafonds een van onze werkzaamheden. Wat is sauswerk? Sauswerk is het afwerken van een oppervlakte, vaak muur of plafond. De afwerking is belangrijk voor de uitstraling van… Lees meer >

Binnenschilderwerk.

Bekijk hier onze overige diensten:
[slide-anything id=’2336′]

Offerte schilder aanvragen

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw schilder offerte aan:

Het is snel en gemakkelijk.

Contact schilder

Heeft u nog vragen over de schilder? dan kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen.

OFFERTE

 


Schilder

Schilder kan verwijzen naar:

Beroepen

 • Huisschilder, zet huizen of andere gebouwen in de verf
 • Kunstschilder; maakt schilderijen of aquarellen als een kunstvorm.
 • Reclameschilder, brengt teksten, logo’s of andere illustraties op publieke voorwerpen en plaatsen aan
 • Verfspuiter, brengt lak aan met een verfspuit

Personen


Huisschilder

Een huisschilder is iemand die het houtwerk of andere materialen van een gebouw van een verflaag voorziet.

De schilder schildert (verft is geen gebruikelijke term onder de vakgenoten) onderdelen van een gebouw of constructie om het te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Daarnaast dient de verflaag om het onderdeel te verfraaien. Het materiaal kan variëren van hout, steen en metaal tot kunststoffen. Ook een transparante afwerking met lak of beits kan aangebracht worden door een huisschilder. Het laatste doet men als het onderliggende materiaal te mooi of te kostbaar is om met een kleurlaag te verbergen. Naast schilderen houdt hij of zij zich vaak ook nog bezig met behangen maar ook glaszetten.

Schilderen is het vak uitgeoefend door een schilder waarbij op een daartoe te beschermen oppervlak een verf(-stof) wordt aangebracht, meestal in een bepaalde vooraf specifiek gekozen kleur.

Schilderen (minder gangbaar: verven) bestaat al sinds de mens in zijn woonomgeving aanpassingen verzorgt zodat het wonen voor hem aangenamer is. De verfstof heeft zich in de eeuwen ontwikkeld vanaf eenvoudige producten van zuiver natuurlijke aard tot puur chemische producten die een hoge weerstand bieden tegen alle vormen van aantasting en veroudering.

Redenen om te schilderen

De meest gebruikelijke redenen om te schilderen zijn:

 • beschermen van het oppervlak tegen schade door veroudering of verwering
 • bescherming door het vastkleven van zeer kleine losse bestanddelen (de grootte van een zandkorrel) in een wand van zachte steensoorten
 • verbeteren van de verlichtingskwaliteit en de beleving van een ruimte
 • verbeteren van de akoestische eigenschap ven een ruimte (schilderwerk heeft slechts geringe invloed op de akoestiek)
 • verfraaiing van een element door het toepassen van een kleur (soms is de kleur aangebracht met een dekkende verfstof waardoor een zuivere kleur overblijft, soms is de kleur afhankelijk van de ondergrond omdat de aangebrachte verf transparant is)

Verf en behandeling van de schilder

Het oppervlak waar het schilderwerk op wordt aangebracht heet in vaktaal de ondergrond. Het product of eindresultaat van het schilderen heet in vaktaal het schilderwerk.

Het schilderen bestaat globaal uit de volgende handelingen:

 • beoordelen van de ondergrond en kiezen van het juiste schilder systeem
 • verwijderen van alle losse onderdelen en alle vuil op de ondergrond
 • glad maken van de ondergrond (grof schuren)
 • herstellen van gebreken aan de ondergrond (vaak door te plamuren hetgeen inhoudt het vullen van gaten met een uithardend vulmiddel)
 • fijn schuren voor de eerste laag schilderwerk
 • aanbrengen van een onderlaag (soms met een specifiek middel genaamd primer om een betere hechting te krijgen)
 • drogen
 • aanbrengen van een eerste laag schilderwerk
 • drogen
 • aanbrengen van de definitieve laag schilderwerk (vaak wordt de vorige laag licht opgeschuurd om een gladder oppervlak te verkrijgen)
 • drogen
 • opleveren van het schilderwerk met een eindinspectie

Een schildersysteem, zoals hierboven genoemd, bestaat uit een aantal verschillende zaken:

 • de specifiek voor de situatie toe te passen verf (of indien van toepassing meerdere verven)
 • de specifieke werkwijze om de verf (verven) aan te brengen
 • de wijze waarop het werk wordt geïnspecteerd en gecontroleerd om toe te zien of het werk voldoet aan de vraag

Om er voor te zorgen dat het voor iedereen (opdrachtgever, inspecteur en schilder) duidelijk is wat het eindresultaat moet zijn wordt vaak een schildersbestek samengesteld waarin het systeem volledig staat uitgeschreven. Een schildersbestek wordt vaak opgesteld door een specialistisch adviesbureau. Het schildersbestek wordt ook vaak gebruikt als aanbestedingsdocument: voor de opdrachtgever wordt met het bestek een prijs voor de uitvoering gevraagd aan meerdere schilders.

Applicaties van de schilder

Verf aanbrengen heet ook wel appliceren, maar de meeste schilders noemen hun eigen werk schilderen.

De verf wordt door de schilder op het oppervlak aangebracht met het volgende gereedschap:

 • met een kwast
 • met een verfroller
  • van wol of vacht
  • van schuim (spons)
 • met een verfspuit
  • machinaal op luchtdruk
  • machinaal op lage druk
  • uit een bus

De keuze van het gereedschap wordt bepaald door een veelheid aan factoren, zoals de voorkeur van de schilder of die van de opdrachtgever, noodzaak, nut, invloed op het eindresultaat. De keuze van het materiaal bepaalt het uitzicht van het resultaat, maar in veel gevallen zijn de diverse gereedschappen in principe uitwisselbaar. Voor een uitzonderlijk glad eindresultaat zal de keuze echter beperkt zijn tot spuitsystemen en waar kwaststrepen deel uitmaken van het te behalen eindresultaat (zoals bij kalei) is vanzelfsprekend de keuze beperkt tot verschillende soorten kwasten. Combinaties zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld in het geval van houten deuren en ramen, waarbij de verf vaak wordt aangebracht met een kwast (om de verf tot in de poriën door te laten dringen) en nagerold met een (schuim)rol om een zo glas mogelijke eindafwerking te behalen zonder kwaststrepen. Een ander voorbeeld is het spuiten van latex met een airless en narollen met een vachtrol (hetgeen een structuur achterlaat), zodat de schilder een hoog rendement behaalt, maar het eindresultaat nadien gemakkelijk met eenzelfde soort rol bij te werken valt.

Technieken van de schilder

Naast het traditionele schilderen, wordt er bij het schilderen ook gebruikgemaakt van diverse (ambachtelijke) schildertechnieken.

Enkele voorbeelden: Lees Meer>>>


Zie ook:

Schilder Den Haag

Schildersbedrijven Den Haag Nederland

Schildersbedrijf Nootdorp